Doseringsanlegg drikkevann

Vi leverer kundetilpassede doseringsanlegg for ulike applikasjoner. Sammen med våre underleverandører prosjekterer vi komplette løsninger som ivaretar den kvalitet  sluttkunder ønsker. Et doseringsanlegg består av doseringspumpe med tilbehør, målekolonne, dokumentasjon og brukermanual.

Doseringsanlegg for vannglass

Vannglass blir brukt for å øke pH i drikkevann og andre prosesser som krever en økning eller justering av vannkvalitet. En annen egenskap vannglass innehar, er at den kompleksbinder metallet ion (f.eks. Fe2+, Mn2+, osv), slik at oksydasjon av disse unngås, og misfarget vann og turbiditetsproblemer ikke oppstår.

Vannglass leveres som 2 typer: Krystasil 40 som ofte benyttes til overflatevann, og Krystasil 40R2 som benyttes til grunnvann. Doseringsmengde er normalt fra 15-25ml/m3.

Klor doseringsanlegg/ nødkloranlegg

Klor benyttes for å innfri en barriere mot bakteriologisk forurensning i vann. På mindre vannverk benyttes som oftest klor som en reserve barriere mot svikt i annen vannbehandlingskomponent kalt nød-klor anlegg. Klor doseres vanligvis som natriumhypokloritt (flytende) eller som kalsiumhypokloritt (i pulverform). Til doseringsanlegg som kun benyttes til reserve barriere anbefales det å benytte kalsiumhypokloritt som har en lang holdbarhet.

Et doseringsanlegg består av doseringspumpe med tilbehør, doseringsbeholder, manuell eller elektrisk omrører, dokumentasjon og brukermanual.

Som tillegg kan doseringsanlegg leveres komplett på en rammeløsning i rustfritt stål. Rammen er påmontert hjul, og har håndtak som gjør at det er enkelt å flytte nødkloranlegget rundt på de aktuelle bruksområder. Ca byggemål på transportramme: L= 600mm , B= 750mm , H=1400mm.

Dersom nettspenning ikke er tilgjengelig kan vi tilby en komplett pakke for drift av doseringsanlegg med 230v, eller mot batteridrift i de tilfeller der 230v ikke er tilgjengelig. Strømforsyningspakke inneholder: batteri 12v 60amp, lader, omformer 12-230v, doseringsnippel, 20m doseringsslange og skap til elektronikk.

Typiske bruksområder for doseringsanlegg:

Kommunale og private vannverk

  • pH justering
  • Fast klorering
  • Nødkloranlegg (barriere svikt, klorering ledningsnett m.m.)

Kommunale renseanlegg

  •  pH justering
  • Fast klorering

Benyttes også innen akvakultur og industri

  • pH justering
  • Fast klorering
Doseringsanlegg

KONTAKT MEG OM Doseringsanlegg drikkevann

Produkter DRIKKEVANN

KRYSTALLFILTRERING

Krystall Fullrenseanlegg er et vel utprøvd anlegg for fargefjerning, spesielt utviklet for typisk norsk råvann. Passer  små og mellomstore vannbehandlingsanlegg med kapasitetskrav på mellom 60 og 2500m3/ døgn.

Sandfiltrering

Sandfiltrering – Miljøvennlig og effektivt.
Filtrering av veske gjennom filtersand er den vanligste og best utprøvde filtreringsmåte som brukes til vannrensing. Sandfilter renser vann ved at vannet graviteres eller pumpes gjennom en tank fylt med filtersand. Type filtersand bestemmes av hvilke råvann som skal filtreres, og hvor fin filtrering man ønsker og å oppnå. 

UV-anlegg

UV (ultrafiolett stråling), regnes over hele verden som en svært pålitelig, kostnadseffektiv og ikke minst miljøvennlig løsning for desinfisering av vann. UV strålingen ødelegger den genetiske strukturen i mikroorganismene i vannet og hemmer organismenes evner til å formere seg. Bakterier, virus og cyster i vannet blir effektivt inaktivert. Vi har AGENTUR på LIT-UV.

Våre anlegg dekker alle behov og kapasiteter. De er godkjente av  FHI  (folkehelseinstituttet) og innehar Ø-norm sertifiseringen.

 

HØYDEBASSENG

Vi leverer høydebasseng (lagertanker) i ulike material kvaliteter og lagringsvolum. Høydebasseng blir brukt som buffer før drikkevannet fordeles til forbrukere. Formålet med bassenget er å jevne ut variasjoner i vannforbruket og sikre vannforsyning til innbyggerne ved strømbrudd eller andre driftsforstyrrelser.

VANNBEHANDLING TIL HUS OG HYTTER

Selv om vi har godt vann i Norge, er rent vann dessverre ingen selvfølge. Mange vannkilder inneholder virus, bakterier, jern, mangan, kalk og humus m.m. 

Våre vannrenseanlegg tilpasses dine behov, er enkle å montere og vedlikeholde. 3 av våre modeller inneholder UV teknologi. Effektiv, miljøvennlig og godkjent av folkehelseinstituttet.

Les mer og se introduksjon-  og instruksjonsvideoer.

 

TRYKKSIL fra amiad

Trykksil benyttes gjerne i forkant av annen prosess, i forbindelse med UV-anlegg eller som frittstående enhet for å forbedre vannkvaliteten, eller for å hindre skade eller forringelse av annet utstyr. Vi har AGENTUR på AMIAD. 

DOSERINGSANLEGG

Vi leverer kundetilpassede doseringsanlegg for ulike applikasjoner. Sammen med våre underleverandører prosjekterer vi komplette løsninger som ivaretar den kvalitet sluttkunder ønsker. Et doseringsanlegg består av doseringspumpe med tilbehør, målekolonne, dokumentasjon og brukermanual.

 

CONTAINERLØSNING

Som alternativ til tradisjonelle bygg, leverer vi vannbehandlingsanlegg i kundetilpassede containerløsninger. Egner seg godt til mindre vannverk og for de som ønsker en mobil løsning. 

VANNANLYSE

Her kan du kjøpe vannanalysepakke. Denne vil sikre at du får tilbud på et tilpasset system som gir deg trygt og godt drikkevann.

I samarbeid med Eurofins har vi utformet en vannanalysepakke tilpasset våre vannrenseanlegg. Pakken passer for deg som har privat vannforsyning fra overflatevann, elv, takvann, brønn eller borehull. 

SØK

Søk i produkter, tjenester, referanser, prosjekt.